Rear Extension
Existing

Existing

2

           Proposed                  


Proposed


The two storeys terrace house situated in Forest Gate area, near to Stratford.  The project started in 2009 when the client required a bathroom on first floor for conveniences.

The Brief : Rear House extension for bathroom on 1st floor, kitchen, wc and lobby on ground floor.  Will involved alteration and refurbished of the existing house.

Design Concept :
Corner folding/sliding doors to open up the space to internal and external with garden.  Kitchen space extended out to garden and view beyond.  The narrow corridor side external space to the neighbour fence area became shortened and less confinement.  New kitchen with more storage space.  As plenty of natural light via the rear folding/sliding doors, provided good sitting area.

Two main points changed from the existing :

1. Be able to enjoy the rear garden view from the kitchen and the internal space can be combined with the external space.

2. First floor Bathroom is closer to the bedrooms more than ever.

Bath

Bathroom

Bath 2

Bathroom


Kitchen2

Viewing out to garden

    kitchen

Seating

Kitchen from Outside

Kitchen


: