Two Storey Extension : Conservation Area Walthamstow

Existing

Existing

Court Yard

Court Yard

 

 

 

Proposed

                                  Proposed

         External

                              Continuity

The two storeys, 3 bedrooms semi-detached house is located in conservation area within London Borough of Waltham Forest. There is a very long rear garden with the distant view between the gap of the houses behind.

The client prefer to have the bathroom relocated on the first floor for their convenience, that push the study/guest room to further rear. On the ground floor, they wanted for kitchen, dinning, utility and cloak room.

Natural light from the courtyard lightened up the rooms around ie. Front living room, kitchen and dinning to become a better space. From the dinning space, have a good view to the rear garden and be able to view to front living room via the internal courtyard. Especially when the two sets of folding-sliding doors opened up, the courtyard, dining and the patio deck, all these spaces integrate to become one big room. The flow of space and wind circulation, good view to the rear garden will attract most of the activity to the new extension rear part of the house.

The kitchen/dinning became the centre of the house, gathering space whenever there are guests visiting

  << Previous Next >>